26. 2. 11

305G havbica 3. del

.
Končno v prajmerju oziroma v temeljni barvi. Zakaj prajmer? Prajmer nam pomaga odkriti ali pokazati napake, ki jih drugače ne bi videli. In pa, ker je maketa smolnata, je zelo mastna - zgodi se lahko, da se nam barva ne bi lepo prijela. In zadnje; če je maketa sestavljena iz različnih materialov, ki imajo drugačne barve, se lahko zgodi, da nam te različne barve dajo različne odtenke osnovne barve. Namreč razlika je zelo očitna, če z isto barvo pobarvamo črn ali bel predmet.
Nekaj malenkosti bo treba zakitat in zbrusit, potem pa končno pride na vrsto barvanje. Za občutek velikosti, sem priložil nemškega oficirja iz druge svetovne vojne.





Še nekaj - havbica je na začasnem podstavku zaradi dveh razlogov. Prvi je ta, da cev potrebuje prostor pod njo, ko je dvignjena več kot 45%. Zato boste velikokrat videli  luknje pod samimi havbicami. Drugi razlog  je, kar močno priporočam, da makete ne prijemamo direktno. Tako se boste izognili prstnim odtisom, ki jih pogosto vidimo na maketah (tudi meni se je že zgodilo).

2 komentarji:

Anže Zorko pravi ...

Pff... velka zadeva. Lepo bo videt, ko bo enkrat pobarvana.

marmotte pravi ...

ufff...kera grdosija...

SVM TEKMA

1. in 2. 6. 2013

Arhiv

Spletni dnevniki

Oznake