27. 10. 17

Saab J32B Lansen

 
 




SAAB J32B Lansen, Tarangus TA7202, 1:72, 32, 32532, F12 wing, Kalmar 1967, Švedska
Lansen je bil relativno uspešno letalo, pa čeprav ga Švedski ni uspelo prodati v tujino. Uporabljali so ga v več verzijah kot napadalec, lovec in izvidnik. Še danes leti nekaj letal v privatnih rokah po ZDA in na Švedskem.
J32B/E je druga maketa švedske mini firme Tarangus (prva je bila J29 Tunnan). Tudi ta je short-run narejen na Češkem. Kakšnega kvalitetnega preskoka sicer ni opaziti. Še vedno gre za sivo-modro mehko plastiko, ki je povprečno odlita. Ampak to je tako ali tako značilno za tovrstne makete. Sestavlja se presenetljivo dobro. Pa tudi oblika in dimenzije so dokaj točne. Še največ problemov sem imel s prozornim pokrovom kabine, ker je bil debel in zvit. Za notranjost kabine in zračne zavore sem uporabil plehce Tarangus MMK7217, ki so pravzaprav namenjeni za Heller, a jih vseeno priporočam. Pika na i pa še Master pitot cev.
Barval sem z Akan lakom #63013. Srebrni deli in podvozje pa z Alclad II ALC-116 semi matt aluminium. Nalepke so iz škatle, saj so enostavno odlične. V veliko pomoč so mi bile fotografije iz Nordic Airpower #7.
Tisti, ki želite imeti 1:72 Lansen v svoji zbirki, imate sedaj končno na voljo dobro osnovo. Kljub dejstvu, da je precej dražji od prastarega Hellerja, je vsekakor boljša izbira. Za bolj izkušene maketarje, seveda.

 

0 komentarji:

SVM TEKMA

1. in 2. 6. 2013

Arhiv

Spletni dnevniki

Oznake