2. 10. 13

MiG-21MF

MiG-21MF, Eduard #4425, 1:144, L-15, 22867/867, 352. Izvidniška eskadrilija, Bihač, osemdeseta
Eduard spada med najboljše proizvajalce maket letal v 1/144. MiG-21 nesporno spada v to kategorijo. Odlikujejo ga: odlični detajli, ravno prav sestavnih delov, točnost kljub majhnosti, dve maketi v pakiranju, nalepke za kopico opcij, maske,… Sestavlja se odlično. En, dva, tri in rezultat je tu. Tako enostavno gre skupaj. Res genialno.
Želel sem narediti maketo nepobarvanega letala in jugoslovanski izvidniški MF so kot nalašč za to. Kovinski izgled sem izdelal iz treh alu folij: dve različni Bare Metal in alu samolepilni trak. Lepil sem panel po panelu, zato je delo potekalo kar tri popoldneve in to kljub majhnosti makete. Sledilo je ročno poliranje z brusilnim papirjem granulacije 8000 in strojno poliranje z mehko krtačo. Na koncu še pika na z Alclad2 Klear Kote Gloss lakom. S končnim rezultatom sem zadovoljen. Letalo se sveti, kot bi bilo res izdelano iz kovine. S to maketo sem dokazal, da je za NMF alu folija kar prava izbira.
Nalepke so serijske številke Lift Here (repne iz 1:48 seta) in Balkan Models kokarde in zastavi. Oboje so solidne.
Eduardov MiG-21 v vsakem primeru priporočam slehernemu maketarju, ki ni obremenjen z majhnostjo. Tudi sam bom verjetno izdelal še kakšnega.

0 komentarji:

SVM TEKMA

1. in 2. 6. 2013

Arhiv

Spletni dnevniki

Oznake