13. 8. 12

BAe Harrier GR.9A

BAe Harrier GR.9A, Airfix A04050, 1:72, ZD433, 45A, Cottesmore december 2010
Harrier je precej nenavadno letalo z možnostjo navpičnega vzletanja in pristanka s pomočjo usmerjenih šob motorja. GR.9 pa je zadnja britanska verzija tega dokaj uspešnega letala.
Airfix Harrier je povsem novo orodje, ki s starim nima veliko skupnega. Gre namreč za novo tehnologijo izdelave. To se pozna pri sestavnih delih in še posebej detajlih, ki so zelo lepo vliti. Praktično odvečnega materiala ni, tako da je čiščenja z drevesc zelo malo. Navodila so odlična in pregledna, ter vsebujejo barvne profile za vse tri možne opcije iz škatle. Dodan je še poseben list za stencile.
Sestavlja se enkratno z minimalnimi režami in posledično kitanja. Zanimive so nekatere rešitve kot npr. razne antene, ki imajo na spodnjem delu višek materiala, ki ga nato zalepiš v ustrezno luknjo na trupu letala. Za notranjost sem uporabil Pavlin set C72105 iz smole. Pomagal sem si tudi z Eduard #72356.
Barval sem z akrili Tamiya in Xtracrylics. Pri tem pa je bilo kar nekaj maskiranja, saj je bilo originalno letalo delno prebarvano, ko se je nadgradilo iz GR.7 v GR.9A standard.  Nalepke iz škatle so Cartograf in so res obsežne z vsemi mogočimi stencili.
Harrier Airfix si zasluži vsa moja priporočila. Vse je namreč tako, kot se za današnje standarde spodobi. Mogoče bodo koga motili preveč globoki paneli, a to ni nič v primerjavi s tem, kakšen užitek vam lahko ta maketa nudi.    


0 komentarji:

SVM TEKMA

1. in 2. 6. 2013

Arhiv

Spletni dnevniki

Oznake