22. 5. 11

Bloudek XV Lojze

.
Za vse, ki imate radi slovensko zgodovino in zgodovino našega letalstva, vas bo razveselila novica, da je na trgu nova maketa. Maketo Lojza je izdala domača firma Balkan models - http://www.balkanmodels.si/, v 1/72 merilu.

Nekaj stavkov o konstruktorju - "Med redke može, ki so za seboj pustili izjemno tehniško in kulturno dediščino, spada tudi Stanko Bloudek. Svojo konstruktorsko pot je začel z konstruiranjem športnih objektov, med manj znane pionirske podvige pa sodijo vsekakor konstrukcije letal. Njegovo prvo jadralno letalo je poletelo leta 1909, kmalu zatem pa tudi prvo motorno letalo imenovano Racek. Med letalskimi konstrukcijami izstopajo še Libelle (1911), Bloudek XI/XIV Sraka (1925) ter Bloudek XV (1930)." 


Slike makete





Več informacij glede makete najdete na strani Balkan models. Maketa je tudi že v prodaji v domači spletni trgovini - http://www.plasticne.makete.net/

Toplo priporočam vsem, pa četudi niste v letalskih vodah, da kupite maketo in tako podprete projekt, ki je vsekakor vreden resne pohvale. Upajmo, da bo takih projektov v prihodnosti še veliko.

Lp, Primož

P.S.
Življenjepis Stanka Bloudka -http://sl.wikipedia.org/wiki/Stanko_Bloudek

0 komentarji:

SVM TEKMA

1. in 2. 6. 2013

Arhiv

Spletni dnevniki

Oznake