29. 12. 12

Autoblinda AB 41 1.del




Na domačem forumu je stekla skupinska gradnja z naslovom – Slovenska zgodovina od 1900. Ker zelo rad sodelujem v takih gradnjah sem se odločil za maketo, ki je že nekaj časa počiva v kotu. Autoblinda ali oklepno vozilo AB41 je italijanske izdelave. Oborožen je bil z 20mm Bredo 35 in dvema 8mm mitraljezoma. Vozilo je imelo pogon na vsa štiri kolesa in neodvisno krmiljenje sprednjih in zadnjih koles. Sredinska, rezervna kolesa so se lahko vrtela in tako pomagala tankistu premagati visoke ovire.

Lately we have a lot of foreign visitors on our blog so I'm going to translate the important stuff. On our national forum we have a group build titled – Slovenian history from 1900 onwards. I have decided that I'm going to build AB 41,an Italian armored vehicle who was a part of 162 Turk Division. The Division was in OZAK from October 1943 till march 1944. Her role was securing the traffic lines and it fought against Tito’s partisans in our country. Two pictures above are the vehicle that I'm going to build.

Zgornje slike prikazujejo vozilo, ki ga bom naredil. Pripadalo je 162 Turk. Diviziji. V OZAKU je bila od oktobra 1943 do marca naslednjega leta, kjer je sodelovala v varovalnih akcijah in operacijah proti partizanom. Spodaj je njihova oznaka

Kaj več o tej diviziji bom napisal, ko začnem z izdelavo vinjete. Zdaj pa k maketi; je Italerijeva, z oznako 6442. Na mojo srečo je Italeri že dodal oznake enote in se mi vsaj s tem ni potrebno ubadati.

Luckilly Italeri provided the right identification marks for the unit that I'm going to build


Ker pa lahko vsako maketo še izboljšamo, sem dokupil še malo dodatkov. Prva ovira, na katero me je opozoril kolega Lenoba, so kovice na kupoli. Morale bi biti enake velikosti, kot na trupu. Zakaj se je Italeri odločil drugače ostaja skrivnost. Kolega Lenoba mi je tukaj še enkrat pomagal in predlagal nakup kovic firme Calibre 35. Za vsak slučaj sem dokupil še Broncove kovice.

Italeri made on big mistake on the model. The bolts on the turret are smaller then on the rest of the vehicle. So update is in order. I ordered the resin bolts from Calibre 35 which did the job



Ker nisem fan gumijastih koles sem dokupil rezinske, od firme Hauler in Voyager PE dodatke 35128.

Because I don't like the rubber wheels that Italeri provided, I bought resin replacement from Hauler. For additional improvements Voyager set number 35128 will be used.



In maketa pred dodajanjem plehovja.
Here's the model prior adding PE on it.




Naslednji del se zna zavleči, saj je plehovja kar nekaj.

Vesele praznike!

0 komentarji:

SVM TEKMA

1. in 2. 6. 2013

Arhiv

Spletni dnevniki

Oznake