25. 3. 11

Nashorn

.
Nosoroga ste lahko spremljali že v člankih o staranju in končno ga tudi predstavljam na blogu. Nashorn predstavlja oklepnik iz 655 težkega oddelka ali po nemško - Schwere Heeres Panzerjager abteilung 655. Bataljon je prišel na Vzhodno fronto po Kursku, kjer je okrepil fronto. Novembra in decembra (1943) so bili udeleženi v akcijah v Pripjetskem močvirju.
Maketa je Dragonova, v 1/35 merilu in je res odlična. Zelo malo brušenja in kitanja - dobesedno pade skupaj. Seveda se dobijo nešteti aftermarket dodatki, ki jo lahko res prelevijo v vrhunsko maketo. Toplo priporočam tudi začetnikom, pod enim pogojem, da ne hitite in večkrat preverite dele in načrt pred lepenjem. Dragon je znan po manjših kiksih v navodilih in tudi ta maketa ni izjema.








Kot najbrž že veste, smo zadnji vikend obiskali tekmo v Pragi, kjer sem za to maketo dobil tretje mesto. Bil sem kar malo presenečen, saj je maketa sestavljena iz škatle. Čehi so tudi pogruntali kako narediti medaljo še bolj zanimivo - narejena je, kot PE deli, ki jih tako radi uporabljamo.


Še bolj pa sem bil vesel nagrade Aleša Chmelarja, ki na vsaki tekmi podari svojo lastno medaljo. Aleš ima tudi odlično stran, ki je polna koristnih informacij - http://www.chmelar-diorama.cz/.


Takole pa je zgledala maketa na mizi s podlago in priloženo plaketo



1 komentarji:

bine logar pravi ...

svaka čast...

SVM TEKMA

1. in 2. 6. 2013

Arhiv

Spletni dnevniki

Oznake