2. 4. 12

Fairey Gannet AS.4

a








Fairey Gannet AS Mk. 4, Revell #04397, 1:72, s/n.9382, UA+106, Bundesmarine, MFG 2, 1965/66
Oblikovno nenavadno letalo, ki je služilo za nadzor morske meje in protipodmorniški boj. Narejeno je bilo za letalonosilke, vendar so Nemci vzletali in pristajali pretežno s kopnega.
Ko prvič odpreš škatlo s to maketo, te vsekakor navduši vsebina. Prevladujejo lepi detajli na plastiki, možnost odprtih zakrilc in ostalih krmilnih površin. Stekleni deli so maksimalno prozorni in dovolj tanki. Vendar ni vse tako idealno. Pozor pri sestavljanju, saj proizvajalec nikjer ne navaja, da je potrebno nos kar precej obtežiti, da bo letalo stalo vodoravno na vseh kolesih. V mojem primeru sta bili dovolj šele dve veliki svinčeni ribiški kroglici. Na srečo je za ta namen dovolj prostora pred kabino pilota. S tem pa seveda maketa pridobi na sami teži. Pa še to. Stekleni pokrovi so narejeni le za opcijo, da so popolnoma zaprti.
Pri sestavljanju sem imel pomoč v Big Eduard setu #7250, kateri vsebuje veliko uporabnega plehovja skupaj z maskami. Za nameček pa sem dodal še resin izpuha Quickboost #72243.
Barval sem z akrili Xtracrylics XA1005 in XA1007. Nalepke so kar iz škatle in so tipično »revellovske«, kar pomeni, da rade srebrijo, če jih ne mehčaš dovolj. So pa dokaj točne in tudi tisk je zadovoljiv.
Če zaključim. Maketa, ki ji je potrebno posvetiti veliko znanja in potrpljenja, da bi dobili zadovoljiv rezultat, zaradi tega je ne priporočam popolnim začetnikom.

0 komentarji:

SVM TEKMA

1. in 2. 6. 2013

Arhiv

Spletni dnevniki

Oznake