2. 6. 14

MiG-29A

MiG-29A, Tamiya #60704 1:72, 56, 1. ELT, Polish Air Force, ILA Berlin, September 2012
V Tamiya embalaži, ki je namenjena samo za Japonsko tržišče, je vsem nam dobro znani MiG-29, ki ga že dolga leta proizvaja Italeri in je žal še vedno najboljša izbira v merilu. Kakšnih velikih besed torej ni potrebno izgubljati. Le to, da je skoraj nujno zamenjati nos (konus), izpušne šobe in nabaviti novi sedež. Sam sem nabavil še DreamModel set plehcev DM0503, ki vsebuje dele notranjosti kabine in nekaj zunanjih detajlov. Prav tako sem zamenjal pitotovo cev Master.
Maketa se kljub letom sestavlja odlično. Zgornja in spodnja polovica ne potrebujeta veliko kita in brušenja. Odločil sem se, da naredim letalo poljskega vojaškega letalstva, ki je leta 2012 sodelovalo na kar nekaj letalskih mitingih po Evropi. Tri letala so bila namreč posebej pobarvana v čast 70-letnici poljskih letalcev v RAF-u »Heroes of Kosciuszko«. S posebnimi oznakami so bili zelo atraktivni in so povsod, kjer so se pojavili,  privabljali obilico gledalcev. Uporabljene barve so po večini akrili Xtracrylics. Nalepke Caracal decals CD72010 so barvno in dimenzijsko točne, a sem imel z njihovim mehčanjem kar nekaj problemov.
Gotovi izdelek je atraktiven in bo verjetno privabljal poglede na maketarskih razstavah. Italeri/Tamiya MiG-29 priporočam vsem ljubiteljem ruskega letalstva. Skrajni čas pa bi že bil, da se na trgu pojavi kaj kvalitetnejšega.

0 komentarji:

SVM TEKMA

1. in 2. 6. 2013

Arhiv

Spletni dnevniki

Oznake