7. 1. 13

Mirage 5 BR

AMD Mirage 5BR, PJ Production, 1:72, BR27, 42. Squadron, Bierset AB, late 1980
PJ Production je manjši belgijski proizvajalec izdelkov iz smole, ki je fokusiran na makete, ki so povezane z domačo industrijo. Mirage 5 je njihova prva maketa iz PS. Pravzaprav je ta narejena v Avstraliji pri HPM Hobbies in je enaka kot za vse Mirage III derivate vključno z izraelskimi Dagger in Nesher. PJ pa so dodali še kup dodatkov iz smole za Belgijca in par plehcev vključno z lestvijo.
Plastika je siva in ravno prav trda. Vlita je odlično, zato je čiščenja z drevesc zelo malo. Motijo le »premehki« paneli, ki so žal preveliki za to merilo. Sestavljanje sploh ni bilo zahtevno glede na veliko število delov. Kitanja je bilo malo. Pričakoval sem več. Oblika letala je točna, zato lahko mirne duše zatrdim, da je to najboljši Mirage III/5 v tem merilu.
Barval sem izključno z Gunze akrili. Maskiranje pa je bilo narejeno s pomočjo Uhu Patafix in Maskola.
Nalepke so najšibkejša točka te makete. So starejšega datuma in so bile že v kompletu z maketo iz smole. So sicer tanke. Tisk pa je žal zamaknjen, zato sem bil primoran zamenjati rondeli na krilih in zastavi na repu z ustreznimi iz seta Syh@rt decals.
Gotovi izdelek izgleda privlačno in atraktivno, zato je cilj v popolnosti dosežen. Maketo vsekakor priporočam vsem ljubiteljem Mirage letal. Tisti, ki pa nimate veliko izkušenj z deli iz smole, pa se jo raje izognite v velikem loku.


0 komentarji:

SVM TEKMA

1. in 2. 6. 2013

Arhiv

Spletni dnevniki

Oznake